Een heftruck huren of kopen, wat is de beste keuze?

Hoe weet u of een heftruck huren of kopen het best past bij uw bedrijfsvoering en budget? U bent waarschijnlijk geneigd om de prijzen met elkaar te vergelijken en daar vervolgens een keuze in te maken. Maar ook de toekomstige waarde van uw truck en volledige bedrijfskosten tijdens de levensduur zijn relevant voor deze overweging. Zoals u leest is de keuze om een heftruck te huren of te kopen afhankelijk van meerdere factoren waar we hieronder dieper op ingaan.

Het kopen van een heftruck

Lange tijd waren er weinig tot geen opties om een heftruck te huren. Daarom waren heftrucks veelal in eigendom van het bedrijf zelf. Maar hier komt steeds meer verandering in. Dat betekent niet zozeer dat een heftruck huren meteen de beste optie is. Het opent eerder een wereld vol mogelijkheden, waardoor u de keuze om een heftruck te huren of te kopen beter kunt afstemmen op uw situatie.

Is uw bedrijf stabiel en weet u zeker dat u de heftruck voor een langere tijd gaat inzetten? Dan is er geen reden om niet overgaan tot aanschaf van een heftruck. Daarnaast is de investering in nieuw materieel een goede manier om beschikbaar kapitaal te besteden. Ook zijn er bepaalde regelingen waar u gebruik van kunt maken, zoals milieu- of investeringsaftrekregelingen. Een ander voordeel is dat uw heftruck nog steeds geld waard is als deze vervangen moet worden voor een andere, nieuwere of grotere heftruck.

Zorg dus dat u weet hoe en waar u de heftruck gaat toepassen. Vorm een duidelijk beeld voor uzelf, zodat u zeker weet dat u de heftruck voor een langere tijd structureel gaat inzetten. Ook is het belangrijk dat u over de juiste middelen beschikt om een heftruck te kopen. En dan heb ik het niet alleen over het budget; u moet ook voldoende ruimte hebben om de heftruck te stallen. Maar ga zeker niet over één dag ijs en bespreek uw wensen met een specialist. Zij kijken niet alleen naar de huidige waarde, maar ook naar de geschatte waarde over een aantal jaar.

Het huren van een heftruck

Naast een heftruck kopen, heeft u ook de mogelijkheid om een heftruck te huren. Het kan zijn dat andere investeringen noodzakelijk zijn om uw bedrijf draaiende te houden, waardoor u geen budget overhoudt voor de aanschaf van een heftruck. In dat geval is een heftruck huren een goede optie. Maar misschien moet u wel de seizoen pieken opvangen of is uw vaste heftruck uitgevallen. Ook dan biedt een heftruck huren uitkomst.

Het fijne is dat u nergens aan gebonden bent. Heeft u de heftruck niet meer nodig? Dan levert u hem zo weer in. Ook ligt de reparatie en het onderhoud volledig bij de verhuurder, zo heeft u nergens omkijken naar.

Bent u benieuwd naar de effectiviteit van een ander merk en overweegt u om over te stappen? Handel dan niet te snel, en probeer eerst een heftruck van het desbetreffende merk uit. Direct een nieuwe heftruck aanschaffen kan leiden tot problemen, ga dus eerst voor heftruck verhuur voordat u overgaat tot aankoop. Neem voldoende tijd voor het uittesten van een ander merk heftruck. Geef het zeker een paar weken tot een paar maanden de tijd. Dan weet u meteen hoe de heftruck in de dagelijkse praktijk presteert. Zo voorkomt u dat u een miskoop doet.

Is uw huurperiode afgelopen? Vaak heeft u dan drie opties waar u uit kunt kiezen:

  1. Na de huurperiode levert u de heftruck weer in
  2. U wilt de heftruck voor een langere periode huren en besluit om een nieuw contract af te sluiten
  3. U krijgt de optie om de heftruck over te kopen voor de huidige marktwaarde

Het leasen van een heftruck

Los van het huren of kopen van een heftruck, geven dealers of leveranciers de optie om de heftruck te leasen. Dit is zeker het overwegen waard als u de heftruck al een tijd huurt, en u deze liever in bezit heeft. Helemaal als de investering op dat moment te hoog is. Als u een heftruck gaat leasen, betaalt u elke maand een vast bedrag. Heftruck lease heeft als voordeel dat u niet direct een flinke investering hoeft te doen. Zo houdt u ruimte over voor andere financiële zaken.

Belangrijk is dat u zich goed laat informeren over alle mogelijkheden rondom leasen. Zorg dat u een goed beeld heeft van alle voor- en nadelen en bespreek zowel de financiële gevolgen van heftruck lease op zowel korte als lange termijn.

Kan Heftruck Service Gemert u helpen met de aanschaf van een heftruck?

Heeft u moeite om een keuze te maken tussen een heftruck huren of kopen? Dan helpen wij u graag verder. Om dit zo goed mogelijk te doen, kijken wij naar uw wensen, bedrijfsprocessen en budget. Heftruck Service Gemert biedt zowel de mogelijkheid voor heftruck verhuur als heftruck verkoop. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Heeft u vragen?

Neem contact op

Of neem contact op via het contactformulier

Contactformulier

Waarom Heftruck Service Gemert?

Omdat uw werkzaamheden immers gewoon door gaan!

Uniek binnen ons vakgebied:

icon

Service

Innovatief en de beste service, specialisme en expertise!
icon

Tarieven

Zeer concurrerende tarieven tegen de hoogste kwaliteit!
icon

Snelheid

Altijd betrouwbaar accuraat en snel 24 uur per dag!
icon

Kwaliteit

U krijgt de hoogste kwaliteitsgarantie en betrouwbaarheid!
VA Keur
Fedecom
Metaalunie
SBB
Ecabo