Periodieke veiligheids keuring VA-Keur

VA-keur veiligheids keuring door Heftruck Service Gemert.

Waarom keuren?
Volgens de in de Arbo wet, sinds 1998, opgenomen ‘Richtlijn Arbeidsmiddelen’ is het periodiek keuren van mobiele arbeidsmiddelen, met als ondergrens een maal per jaar, verplicht. Daaronder vallen o.a. heftrucks, zijladers, pallettrucks, reachtrucks, stapelaars, veegmachines, hoogwerkers, tractiebatterijen en batterijladers. U voldoet aan de wet als uw machine een VA-keuring heeft ondergaan en goed gekeurd is. Werkgevers zijn in overtreding als door de arbeidsinspectie wordt geconstateerd dat mobiele arbeidsmiddelen niet zijn gekeurd. Verzekeringsmaatschappijen kunnen bij schade of letsel het ontbreken van een keuring aangrijpen om aansprakelijkheid af te wijzen. Niet keuren betekent onnodige en onverantwoorde risico’s voor u, uw medewerkers omdat machines slijten bij gebruik en juist daarom stelt de overheid het ook verplicht. Een keuring verlengt tevens de levensduur van uw truck. Een Va-keuring is dus tevens een investering. Mocht er iets mis gaan met uw machine na de keuring, dan voorkomt u eventuele problemen met uw verzekering of de arbeidsinspectie.

logo-va-keurDe belangrijke redenen voor een VA-keuring zijn:

 • Investering in veiligheid en tevens dus ook motivatie van uw medewerkers
 • Door de Arbowet is een een periodieke keuring verplicht
 • Niet keuren kan beboet worden

Voordelen van een periodieke VA-keuring zijn:

 • Veiligere machine
 • Veiliger voor u en uw medewerkers
 • Langere levensduur van het arbeidsmiddel.

Staat de veiligheid van u en uw medewerkers hoog op de lijst ? Het nut van een VA-keuring spreekt dus voor zich. Laat uw machines keuren. Onze gediplomeerde keurmeesters zorgen ervoor dat uw intern transportmiddel middels de VA-keur veiligheidskeuring aan Arbowetgeving en wettelijke eisen voldoet, zodat u en uw mensen veilig kunnen blijven werken.

Kwaliteitswaarborging.

Heftruck Service Gemert is geautoriseerd en gecertificeerd met een officieel VA-keur keurmerk, als één van de weinige heftruckservice bedrijven in de regio. VA-keur bedrijven en hun vakkundige keurmeesters staan onder strenge controle middels steekproeven, periodieke audit en bijscholing door een onafhankelijk instituut. U bent na een keuring verzekerd van een deskundig en eerlijk beoordeelde machine met bijbehorend advies door een van onze gediplomeerde en gecertificeerde keurmeesters die geheel onafhankelijk zijn in hun oordeel.

VA-Keur: onafhankelijk en  deskundig.

VA-keur is ISO 27001 gecertificeerd. U weet dus zeker dat we de informatie over uw gekeurde arbeidsmiddelen vertrouwelijk behandelen en opslaan. Het VA-keurmerk is een onafhankelijk, gecertificeerd en kwalitatief hoogstaand veiligheidsinspectiesysteem.

Aantrekkelijk en goedkoper in combinatie met onderhoud.

De VA-keur veiligheidskeuring uit laten voeren in combinatie met periodiek preventief onderhoud is goedkoper en uw intern transportmaterieel staat niet onnodig langer stil dan noodzakelijk. Door onze lange ervaring als multi-merk specialist kunnen wij deze veiligheidskeuringen uitvoeren aan alle merken.

U hoeft zelf niets te doen!

Ons nieuwe moderne software systeem doet het werk en attendeert ons tijdig. De verplichte veiligheidskeuring en preventief onderhoud worden door ons geregistreerd, wanneer uw heftruck of ander intern transportmaterieel aan onderhoud of keuring toe is wordt u gebeld voor het maken van een afspraak. Onze onderhoudsplanning ontzorgt dus uw bedrijfsvoering. U als klant kunt zelf, middels een eigen account en inlogcode, op ieder moment inzage hebben in de status van uw eigen materieel/vloot.

VA-keur staat voor:

 • Periodieke veiligheidskeuring
 • Objectieve keuring volgens de hoogste kwaliteitsnormen
 • Ervaren en deskundige keurmeesters
 • Keursysteem met ingebouwde controles
 • Zekerheid van een solide keurbedrijf
 • Keuring voor alle merken

Voor meer informatie kijkt u op site van VA-Keur of de leaflet hieronder.

Leaflet VA-keurmerk

Heeft u vragen?

Neem contact op

Of neem contact op via het contactformulier

Contactformulier

Waarom Heftruck Service Gemert?

Omdat uw werkzaamheden immers gewoon door gaan!

Uniek binnen ons vakgebied:

icon

Service

Innovatief en de beste service, specialisme en expertise!
icon

Tarieven

Zeer concurrerende tarieven tegen de hoogste kwaliteit!
icon

Snelheid

Altijd betrouwbaar accuraat en snel 24 uur per dag!
icon

Kwaliteit

U krijgt de hoogste kwaliteitsgarantie en betrouwbaarheid!
VA Keur
Fedecom
Metaalunie
SBB
Ecabo