Optimaliseer uw logistiek met een zijlader heftruck

Wanneer u veel te maken heeft met transport en heffen in smalle gangen met een kleine draaicirkel, kunt u met een normale heftruck nog wel eens voor uitdagingen komen te staan. In bijvoorbeeld magazijnen en distributiecentra is efficiëntie en continuïteit van groot belang. Voor een soepel lopend proces is belangrijk om goederen snel en veilig te verplaatsen. Voornamelijk bij lange en zware ladingen of smalle gangen kan dit nog wel eens problemen opleveren. Een belangrijk transportmiddel dat steeds meer erkenning krijgt voor zijn vermogen en wendbaarheid, is de zijlader heftruck.

Een zijlader heftruck is een heftruck die speciaal ontworpen is om lange en zware ladingen effectief te hanteren. Waar bij normale heftrucks de ladingen aan de voorkant worden opgepakt, pakt een zijlader deze, zoals de naam al doet vermoeden, aan de zijkant op. Dat maakt deze heftruck ideaal voor het verplaatsen van ladingen, die te lang zijn om aan de voor- of achterkant van de heftruck te plaatsen en te transporteren.

De voordelen van een zijlader heftruck

In bepaalde situaties zijn zijlader heftrucks een betere oplossing dan een traditionele heftruck. Zijladers bewijzen keer op keer een waardevolle aanvulling te kunnen zijn in de wereld van logistiek en magazijnbeheer. Zo hebben zij veel voordelen op het gebied van ruimtebesparing, efficiëntie en veiligheid. Daarnaast zijn deze zijwaartse heftrucks flexibel en compatibel om zware ladingen te hanteren.

Ruimtebesparing

Een groot voordeel van een zijlader heftruck is ongetwijfeld de ruimtebesparing die deze manier van tillen en transport met zich meebrengt. Doordat de lading zich aan de zijkant van de heftruck bevindt, kan de heftruck makkelijker door bijvoorbeeld smalle gangen manoeuvreren en hoeft deze geen rekening te houden met een draaicirkel.

Efficiëntie

Het gebruik van zijladers kan de doorvoer binnen het bedrijf verbeteren en daardoor de productiviteit verhogen. Dit komt doordat deze trucks de ladingen sneller en nauwkeuriger op kunnen pakken en verplaatsen.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid staan zijlader heftrucks hoog in het rijtje. Dit komt doordat u de lading veel beter in de gaten kunt houden, omdat deze aan de zijkant zit en u goed overzicht over de lading hebt. Daarnaast wordt ook de kans op botsingen tegen andere objecten geminimaliseerd, doordat uw uitzicht niet geblokkeerd wordt door een hoge en brede lading.

Waar worden zijlader heftrucks voornamelijk ingezet?

Zijlader heftrucks zijn ideaal voor situaties waarin de traditionele heftrucks stagnatie op kunnen leveren door hun beperkte mogelijkheden om lange, zware ladingen te transporteren. De zijladers bieden meer flexibiliteit en efficiëntie bij het laden en verplaatsen van zulke materialen. Dit verbetert dan weer de veiligheid en verhoogd de productiviteit. Situaties waarbij zijlader heftrucks voornamelijk ingezet worden zijn:

  • Magazijnen: vooral in magazijnen met smalle gangpaden waar traditionele heftrucks moeilijk kunnen manoeuvreren.
  • Fabrieken: voor het hanteren van lange materialen die in productieprocessen worden verwerkt zoals stalen balken of buizen.
  • Bouwplaatsen: voor het verplaatsen van zware bouwmaterialen zoals houten balken, metalen profielen en andere lange ladingen.
  • Logistieke centra: voor de doorvoer van lange ladingen in soms smalle gangen.
  • Houtindustrie: voor het vervoeren en stapelen van boomstammen, balken en planken.
  • Metaalindustrie: voor het verplaatsen van lange metalen buizen, profielen en platen.

Verkoop en onderhoud van zijlader heftrucks

Bij Heftruckservice Gemert zijn we naast de gewone heftrucks ook gespecialiseerd in het onderhouden, repareren en keuren van zijlader heftrucks. U kunt bij ons terecht voor het onderhouden, repareren, reviseren en keuren van elektrische, diesel en lpg zijladers. Dit kunnen conventionele, vierweg of meerweg zijladers zijn van allerlei verschillende merken zoals Hubtex, Baumann, Lancerf, Jumbo etc. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor de verkoop van zijlader heftrucks, zowel nieuw als gebruikt.

 

 

Heeft u vragen?

Neem contact op

Of neem contact op via het contactformulier

Contactformulier

Waarom Heftruck Service Gemert?

Omdat uw werkzaamheden immers gewoon door gaan!

Uniek binnen ons vakgebied:

icon

Service

Innovatief en de beste service, specialisme en expertise!
icon

Tarieven

Zeer concurrerende tarieven tegen de hoogste kwaliteit!
icon

Snelheid

Altijd betrouwbaar accuraat en snel 24 uur per dag!
icon

Kwaliteit

U krijgt de hoogste kwaliteitsgarantie en betrouwbaarheid!
VA Keur
Fedecom
Metaalunie
SBB
Ecabo