Waar op te letten bij het onderhoud van een accu van een elektrische heftruck?

Wie wil er nou niet een schonere, stillere en onderhoudsvriendelijke heftruck? Elektrische heftrucks zijn de oplossing hiervoor. Bovendien zijn elektrische heftrucks steeds vaker gewild in magazijnen of bedrijfspanden. Een elektrische heftruck werkt op een accu, oftewel tractiebatterij. Om voor een langere levensloop te zorgen, is professioneel onderhoud van een accu van een elektrische heftruck zeer belangrijk. Maar waar moet u dan rekening mee houden? Daar vertellen we u graag meer over.

 De accu controleren en onderhouden, hoe vaak moet u dit doen?

Aangezien een elektrische heftruck dagelijks wordt gebruikt, is het van belang om de onderhoudswerkzaamheden zowel dagelijks als wekelijks uit te voeren. Hieronder zetten we de checklists van de dagelijkse en wekelijkse controle op een rij.

Checklist voor dagelijks onderhoud voor een accu van een elektrische heftruck

  • Het wordt afgeraden om de tractiebatterij bij meer dan 80% te ontladen.
  • Start bij het ontkoppelen van de accu en open de deksel of het deurtje van de accuruimte.
  • Sluit vervolgens de accu en lader op elkaar aan en zet de lader aan. Controleer of ze goed op elkaar zijn aangesloten.
  • Als de accu volledig opgeladen is, kan de accu ontkoppeld worden.
  • Sluit de accu vervolgens weer aan op de heftruck.

Checklist wekelijks tractiebatterij onderhoud

  • Het elektrolytniveau van de accu moet altijd op goed niveau zijn. Als het niveau onder de korf in de cel komt, kan dit met gedemineraliseerd water aangevuld worden.
  • Bovendien moet deze niet te hoog bijgevuld worden. Het moet aangevuld worden tot het brede gedeelte van de korf.
  • Het is het beste om bij te vullen, als de accu nog op temperatuur is. Ook als u over een automatisch vulsysteem beschikt is dit van toepassing.
  • Zorg dat de accu altijd schoon en droog is.
  • Corrosie kan snel opkomen door elektrochemische reacties. Zorg dat u deze verwijderd van de stalen container of de polen.

Waar op te letten bij een tractiebatterij?

Bij de aanschaf van een elektrische heftruck is het belangrijk om voor de juiste tractiebatterij te kiezen. Stel uzelf vragen als: hoeveel uur moet de tractiebatterij meegaan en werkt u met ploegendiensten? Denk van tevoren ook goed na over het vermogen van de accu. Elektrische heftrucks zijn leverbaar met verschillende accuspanningen. De voltage van de accu moet goed aansluiten op het vermogen van de elektromotor. Een heftruck is niks zonder een goede tractiebatterij. Daarom is het belangrijk om de accu goed te onderhouden voor optimaal en langdurig gebruik.

Heftruck Service Gemert voorziet in service en onderhoud

Heftruck Service Gemert biedt elektrische heftrucks zowel voor verhuur als verkoop aan. Bij de levering bent u verzekerd van een goede en sterke accu die zorgt voor een optimale levensloop. Door de checklists voor de tractiebatterij goed op te volgen, zorgt u ervoor dat de accu van goede kwaliteit blijft.

Heftruck Service Gemert heeft eigen onderhouds- en servicemonteurs in dienst, die dagelijks voor u klaar staan. Wij hebben ervaring met alle merken op het gebied van elektrische heftrucks. Bovendien kunnen wij de werkzaamheden op locatie of in onze werkplaats in Gemert uitvoeren. Doordat wij over eigen transportmiddelen beschikken, zijn wij in staat om snel en veilig alle machines naar onze werkplaats te vervoeren. Onze monteurs onderhouden, repareren en reviseren uw heftruck onderdelen op een snelle, vakkundige en professionele manier. Daarnaast kunnen wij de periodieke VA-keuring voor u faciliteren. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u vragen?

Neem contact op

Of neem contact op via het contactformulier

Contactformulier

Waarom Heftruck Service Gemert?

Omdat uw werkzaamheden immers gewoon door gaan!

Uniek binnen ons vakgebied:

icon

Service

Innovatief en de beste service, specialisme en expertise!
icon

Tarieven

Zeer concurrerende tarieven tegen de hoogste kwaliteit!
icon

Snelheid

Altijd betrouwbaar accuraat en snel 24 uur per dag!
icon

Kwaliteit

U krijgt de hoogste kwaliteitsgarantie en betrouwbaarheid!
VA Keur
Fedecom
Metaalunie
SBB
Ecabo